برای خروجی گرفتن از آلتیوم دیزاینر، روشهای مختلفی وجود دارد؛ مانند خروجی برای روش اتو، روش لامینت، خروجی PDF از آلتیوم دیزاینر. برای هر بخش از برد الکترونیکی میتوان یک خروجی جداگانه تهیه کرد و هرکدام از این خروجیها را برای روش خاصی به کار برد. بهطور مثال خروجی گرفتن برای CNC، لامینت و اتو متفاوت است. در این مطلب به شما خواهیم گفت که چطور برای هر کدام از روش ها خروجی متناسب با آن روش را تهیه کنید. اما خروجی گرفتن از آلتیوم دیزاینر نسخه 22 بسیار متفاوت است. اگر علاقهمند به دیدن ویدیو خروجی گرفتن از آلتیوم دیزاینر هستید میتوانید دوره آلتیوم دیزاینر مبتدی را مشاهده کنید.
آنچه در این مقاله میخوانید
لایه های مهم خروجی آلتیوم دیزاینر
لایه های آلتیوم دیزاینر بسیار زیاد هستند و نیاز نیست تمامی این لایهها را یاد بگیرید. برای خروجی گرفتن از آلتیوم دیزاینر به 6 لایه مهم که در صنعت چاپ برد کاربرد دارد نیاز داریم. برای درک بیشتر بهتر است کاربرد هر کدام از این لایه ها را برای خروجی گرفتن از آلتیوم دیزاینر یاد بگیرید.
- لایه مس بالای برد Top Layer
- لایه مس پایین برد Bottom Layer
- لایه راهنمای بالای برد Top Overlay
- لایه راهنمای پایین برد Bottom Overlay
- لایه سولدر ماسک بالای برد Top Solder
- لایه سولدر ماسک پایین برد Bottom Solder
هرکدام از این لایهها نقش مهمی در PCB دارند. اما باید بررسی شوند که هرکدام از لایه ها، در صنعت چاپ و طراحی PCB چه کاربردی دارند؟
لایه مس بالای برد Top Layer: این لایه در بردهای دولایه کاربرد دارد. (در بردهای یکلایه هم درصورتیکه همه قطعات SMD باشند، استفاده میشود). لایه بالایی که در آلتیوم دیزاینر رنگ قرمز دارد بالای برد چاپ میشود. و با وایا یا پدهای مختلف به زیر برد یا به لایههای دیگر مسی متصل میشود. این لایه، یکلایه سیگنالی برای بالای برد است. لایه هایی که با مس روی برد الکترونیکی چاپ می شوند را لایه سیگنالی میگویند. به این دلیل که از این لایهها جریان عبور می کند؛ لایه سیگنالی برای آنها در نظر گرفته شده است.
لایه مس پایین برد Bottom Layer: این لایه را باید دیده باشید که در آلتیوم دیزاینر رنگ آبی دارد. و اگر برد شما یکلایه است بهتر است روی این لایه کارکنید. (البته درصورتیکه همه قطعات، SMD باشند میتوانید از لایه بالا یا لایه پایین استفاده کنید، فرقی ندارند). این لایه به صورت پیشفرض در آلتیوم دیزاینر زیر برد قرار می گیرد. چون بسیاری از برد های الکترونیکی قطعات THD و SMD دارند، برای کاهش هزینه ها می توانید از یک لایه استفاده کنید و برد خود را یک لایه طراحی کنید. دومین لایه سیگنالی Bottom Layer است.
لایه راهنمای بالای برد Top Overlay: اگر بالای بردهای الکترونیکی یا زیرقطعات THD را دیده باشید؛ نوشتههایی مانند R1 و C15 وجود دارد. و شکلی از قطعه را نشان داده است. این لایه، لایه راهنما است که از طریق آن مونتاژکار میتواند قطعات را روی برد مونتاژ کند. گاهی میتواند علامت و اختصارهایی برای مصرفکننده هم در این لایه مانند لوگو یا قطب های ولتاژ ورودی و خروجی وجود داشته باشد. در آلتیوم دیزاینر بهصورت پیشفرض رنگ این لایه زرد روشن است؛ اما شما میتوانید رنگ آن را تغییر دهید.
لایه راهنمای پایین برد Bottom Overlay: همان لایه راهنمای بالای برد است. با این تفاوت که لایه راهنمای زیر برد را بر عهده دارد. و رنگ آن در آلتیوم دیزاینر بهصورت پیشفرض زرد کدر است.
لایه سولدر ماسک بالای برد Top Solder: همه برد های الکترونیکی که در طول روز با آنها در ارتباط هستید رنگی سبز رنگ دارند. همچنین رنگ برخی از آنها متفاوت است. به این رنگ ها سولدر ماسک می گویند. بخش هایی که دارای این رنگ نیستد را با این لایه مشخص می کنیم. روی تمامی جاهای برد رنگ زده میشود تا از اکسید شدن مس ها جلوگیری شود. از این لایه، در قسمتهایی که نیاز نیست رنگ زده شود، استفاده می شود؛ مانند پد قطعات یا مسیرهایی که نیاز است رنگ نداشته باشند تا روی آنها قلع زده شود.
لایه سولدر ماسک پایین برد Bottom Solder: این لایه همان لایه سولدر ماسک است با این تفاوت که سولدر ماسک زیر برد را به عهده دارد. برای قسمتهایی که زیر برد نیاز است رنگ زده نشود، از این لایه استفاده میشود.
با لایهها کامل آشنا شدیم و پیشنیازی برای خروجی گرفتن از آلتیوم دیزاینر به دست آوردیم. در ادامه برای هر روشی که نیاز است خروجی بگیریم، تکتک این لایهها را در روش موردنظر به شما آموزش خواهیم داد. یاد میگیرید که چطور برای هر لایه، درروش گفتهشده خروجی موردنیاز را تهیه کنید. چون هر لایه در هر روش کاملاً متفاوت است.
خروجی گرفتن از آلتیوم دیزاینر نسخه 22
روش خروجی گرفتن از آلتیوم دیزاینر 22 کاملاً تغییر کرده است. در این آموزش کوتاه فقط خروجی گرفتن از آلتیوم دیزاینر 22 را به شما یاد خواهیم داد. اولین مرحله باید از منو File روی گزینه Print کلیک نمایید.
در بخش General ( شماره 1 ) تنظیمات صفحه را انجام میدهیم.
Prints & Presets Setting ( شماره 2 ): اینجا میخواهیم خروجی PDF بگیریم. پس باید Microsoft Print to PDF را بزنید. اگر این گزینه را ندارید باید ابتدا یکی از برنامههای پیدیاف خوان مانند: Adobe Reader XI , Adobe Acrobat DC که خیلی نرمافزارهای خوبی هستند را نصب کنید.
Page Setting: در کادر ( شماره 3 ) سه حالت رنگی وجود دارد: Gray , Mono , Color بستگی به خروجی موردنظرتان، باید یکی از این رنگها را انتخاب کنید در ادامه نحوه خروجی با روش اتو و لامینت کامل توضیح دادهشده است. در کادر ( شماره 4 ) باید سایز صفحه خود را انتخاب کنید که در حالت عادی Letter است. روی سایز مدنظر خودتنظیم کنید.
Scale & Position Setting: این بخش در آلتیوم دیزاینر 22 تغیر کرده است. در کادر ( شماره 5 ) در حالت عادی روی Actual است یعنی سایز واقعی. و نیاز نیست به این گزینه دست بزنید. در کادر ( شماره 6 ) درصد بزرگی و کوچکی برد شمارا تعیین میکند. پس باید روی 100% قرار دهید؛ در عکس بالا روی بزرگترین حالت خود قرار دارد و این اشتباه است.
در کادر ( شماره 7 ) مانند نسخههای قبلی میتوانیم موقعیت PCB کل را انتخاب کنیم در ادامه نحوه استفاده از این بخش کامل توضیح دادهشده است.
Area to Print: این بخش تازه اضافهشده است. با آلتیوم دیزاینر 22 شما میتوانید Specific Area را انتخاب کنید. نشانگر موس فعال میشود میتوانید بخشی از برد خود را انتخاب کنید تا همان بخش را برای شما چاپ کند.
بعد از تنظیماتی که در این قسمت انجام دادید باید لایههایی که در خروجی نیاز داریم را انتخاب کنیم.
در بخش Pages ( شماره 1 ) تنظیمات لایهها و صفحه PCB خود را میتوانیم انجام دهیم.
کادر ( شماره 2 ): دستهبندیهای ما در این بخش قرار دارد. هرکدام یک از این گزینهها در یک برگه خلاصه میشوند و برای هر برگه باید تعیین کنیم چه لایهای وجود داشته باشد. اگر کنار این گزینه را مشاهده کنید عدد 10 وجود دارد این به این معنی است که درون این دستهبندی یا برگه 10 لایه لیست شده است. برای اینکه خروجیهای مختلفی از برد بگیریم باید برای هر طبقه از برد، برگهای مجزا بسازیم و لایههای مربوط به آن طبقه را وارد کنیم.
کادر ( شماره 3 ): این بخش مربوط به تنظیمات دستهبندیها است اگر روی Edit Laver کلیک کنید؛ دستهبندی یا برگهای که انتخاب کردید را میتوانید ویرایش کنید. گزینه Add Page یک دستهبندی جدید یا همان برگه جدید ایجاد میکند.
کادر Page Name ( شماره 4 ): میتوانید نام برگهای که الان انتخاب کردید را ویرایش کنید به همین سادگی.
کادر ( شماره 5 ): برای برگه میتوانید ویژگیهای مرتبط به آن برگه را تعریف کنید.بهطور مثال:
Show Surface-mont = نمایش قطعات SMD
Show Through-Hole = نمایش قطعات THD
Show Holes = نمایش سوراخها ( پد و وایا )
Show Design Views = نمایش نماهای طراحی
Mirror Layers = آینه شدن لایه ها
کادر ( شماره 6 ): بخش جدیدی که در آلتیوم 22 اضافهشده و با کمک این بخش میتوانید نام Net و Pad ها را هم به نمایش بگزارید و سایز فونت آنها را تعیین کنید. به نظر من گزینه مهمی نیست و کاربردی ندارد.
کادر Layer ( شماره 1 ): در این کادر شمار قادر هستید که لایههایی که نیاز ندارید را همراه با CTRL انتخاب کنید. گزینه سطل اشغال را بزنید. لایههایی که نیاز دارید در این بخش بماند را باید نگهدارید. گزینه Manage Page Layers را بزنید تمامی لایههای موجود را برای شما نمایان میکند. تنها با فعال و غیرفعال کردن تیکها میتوانید لایههایی که نیاز دارید را نگهدارید.
کادر Selected Layer Setting ( شماره 2 ): این کادر به معنی تنظیمات لایه انتخابشده است. بری هر لایه میتوانید اینجا تنظیماتی روی آنها اعمال کنید که در نسخههای قبلی آلتیوم دیزاینر هم این بخش وجود داشت. در این بخش نیاز نیست تغییرات خاصی اعمال کنید.
به همین سادگی تا اینجا گزینههایی که گفته شد را تنظیماتش را درست کنید بعد روی گزینه Next بزنید و برای شما فایل PDF را میسازد. و میتوانید فایل PDF را پرینت بگیرید.
نکته اول: می توانید PDF را انتخاب نکنید و مستقیم به چاپگر خود متصل کنید و در زمان خروجی گرفتن چاپ کنید.
نکته دوم: بعد از هر تغییری که اعمال می کنید بالای کادر Preview یک کادر آبی رنگ به نمایش در می آید که می گوید برای دیدن تغییرات اعمال شده باید بروزرسانی کنید که دکمه F5 را باید بزنید.
خروجی گرفتن از آلتیوم دیزاینر نسخه 21
تنظیمات اولیه خروجی گرفتن برای روش های مختلف چاپ برد کاملا یکی است؛ اما تنظیمات برای هر روش متفاوت است در ادامه به شما خواهم گفت.
مرحله اول از منوی File گزینه Page Setup را بزنید. در این بخش تنظیمات مربوط به اندازه برد، اندازه برگه خروجی، رنگ خروجی و مکان قرار گیری برد را می توانیم تنظیم کنیم.
مرحله دوم بخشهای مختلفی در این قسمت وجود دارد که باهم بررسی میکنیم.
Printer Paper: میتوانید با کمک این گزینه سایز برگه را انتخاب کنید. مهم نیست چه سایزی است چون سایز واقعی روی برگه خروجی گرفته میشود. اگر روی Portrait کلیک کنید برگه شما عمودی گذاشته میشود. اگر روی Landscape کلیک کنید برگه شما در حالت افقی گذاشته میشود.
Offset: اگر تیکهای Center ( مرکز ) را گذاشته باشید خود آلتیوم دیزاینر برد شمارا در مرکز برگه قرار میدهد؛ اگر تیک Center ( مرکز ) را بردارید میتوانید به سمت عمود و افق برگه شماره دهید و بر اساس عددهایی که شما میگذارید از بالا و سمت چپ فاصله داده میشود. اگر کاغذهایی مانند ترنسپرنت دارید بهتر است همیشه بردتان را با این گزینه بالا بگذارید که در زمان چاپ فقط از بالای کاغذ را برش دهید و دوباره بتوانید از باقیمانده کاغذ استفاده کنید.
Scaling: این سایز واقعی برد را برای شما مشخص میکند. برای همین Scale Mode را روی حالت Scaled Print قرار دهید و همیشه روی عدد 1 باشد تا سایز بردتان 1 برابر باشد و سایز 1 برابر سایز واقعی برد شما است.
Corrections: در بخش قبلی اگر 1 را قرار داده باشید اینجا میتوانید بخش افقی برد یا عمودی برد را جداگانه تغییر دهید، مثلاً میتوانید بگویید محور X را دو برابر کن و قاعدتاً برد شما کشیدهتر میشود. من در این بخش کاربردی خاصی را تاکنون ندیدهام.
Color Set: این بخش را به یاد داشته باشید که درروش های مختلف باید روی Mono یا Color قرار دهید. این گزینه را باید به یاد بسپارید که در ادامه با آن کار داریم.
حالا از پایین پنجره روی Advanced کلیک کنید. اینجا میتوانید برای هر روش از چاپ برد تنظیماتی انجام دهید که چه لایههایی مدنظر شماست، رنگ لایهها چگونه باشد، طرح لایه مدنظر شما آینه شود یا خیر و تنظیمات دیگری که در ادامه برای هر روش روی این بخش کار میکنیم.
مرحله سوم شاهکار این مرحله است، بخشهای مختلف این بخش را برایتان توضیح میدهم؛ که برای هر روش باید روی چه حالتی بگذاریم را در ادامه به شما میگویم.
اگر بالای کادر را ببینید به سه بخش تقسیمشده است و هر بخش به بخشهای دیگری تقسیمشدهاند.
Printout & Layers: در این بخش شما میتوانید دسته ایجاد کنید. هر دسته به یک برگه کاغذ ختم میشود؛ یعنی در یک دسته 3 لایه نمایان میشوند. این سه لایه در یک برگه نمایش داده میشود. پس ما برای هر لایهای که میخواهیم چاپ شود، باید یک دسته ایجاد کنیم و جداگانه برای هر لایه تصمیم بگیریم.
که چه چیزی نمایش داده شود یا چطوری نمایش داده شود. نام پیشفرض این دستهها Multilayer Composite Print است. با یکبار کلیک کردن روی آن میتوانید اسم را عوض کنید. اگر 2 بار روی اسم دسته کلیک کنید به تنظیمات آن دسته ارجاع داده میشوید و میتوانید لایه دلخواه خودتان را اضافه کنید و یا لایه موردنظر را حذف کنید. اگر بخواهید یک دسته جدید ایجاد کنید روی یک جای خالی از این پنجره کلیک راست کنید و Insert Printout را بزنید؛ یک دسته ایجاد میشود.
همانطور که گفته شد اگر دو بار روی اسم کلیک کنید میتوانید به منوی ویرایش دسته بیایید و اینجا از Pinout Name میتوانید نام دسته را ویرایش کنید. از گزینههای پایین هم میتوانید لایههایی که نیاز ندارید را انتخاب کنید و Remove را بزنید یا اگر لایهای نیاز است اضافه کنید روی گزینه Add کلیک کنید و از بین لایههای موجود، لایه موردنظر را اضافه کنید.
Include Components: برای هر دسته بهصورت جداگانه میتوانید از این بخش تعیین کنید که چه نوع قطعاتی نمایش داده شود. شما میتوانید قطعات SMD و THD را بهصورت جداگانه خروجی بگیرید ولی ما همیشه هر دو تیک را فعال میکنیم چون نیاز داریم همه قطعات وجود داشته باشند.
Printout Options: در این بخش فقط با گزینه Holes و Mirror نیاز داریم. تیک Mirror را اگر بزنید طرح شما آینه میشود در هر بخش میگویم چه لایهای را آینه کنید و چه لایهای را آینه نکنید. تیک Holes هم سوراخ پدها را نشان میدهد گاهی نیاز است که این تیک برداشته شود. این تیک سوراخ پدها که در لایه Multi Layer قرار دارد را نمایان میکند.
در پایین این پنجره یک گزینه به اسم Preferences وجود دارد. اگر روی آن کلیک کنید میتوانید رنگ و تنظیمات هر لایه را انجام دهید. این بخش در چاپ برد به روش لامینت بسیار مهم است.
با این بخش هم آشنا شدید. من در ادامه برای هر بخش تنظیماتش را انجام میدهم و در قالب عکس به شما میگویم دلیل انتخاب هر لایه برای هر روش چیست.
خروجی گرفتن برای چاپ برد با اتو
برای اتو به سه خروجی بیشتر نیاز نداریم: Bottom Layer , Top Overlay , Top Layer . اگر لایه مس بالایی را خروجی گرفتید دیگر به Top Overlay نیاز ندارید چون زمانی روی بردتان لایه راهنما میزنید که Top Layer را نداشته باشیم. اگر لایه مس بالایی چاپ شود و بخواهیم لایه راهنما رو چاپ کنیم باید روی برد حتماً 100% سولدر ماسک باشد. پس برویم برای خروجی گرفتن از آلتیوم دیزاینر برای چاپ برد با اتو.
Bottom Layer Printout: در این دسته ما فقط لایه Bottom Layer را نیاز داریم. دلیل اینکه من Keep-Out-layer رو هم اضافه کردم ، این است که می خواهم با اتو چاپ کنم و بعد از اتمام چاپ کردن با ابزار موجود طبق لایه Keep-Out-Layer بردم را برش میدهم. تنظیمات این لایه فقط فعال کردن تیک Holes است. دقت کنید اگر در این لایه نوشتهای دارید باید در زمان طراحی برد و محیط PCB، نوشته را در پنجره Properties تیک Mirror را فعال کنید حتماً. نباید در زمان خروجی گرفتن این لایه را آینه یا Mirror کنید.
Silkscreen (Top Overlay ) Printout: این لایه، لایهی راهنما است. نیاز نیست تیک Holes را فعال کنیم. فقط باید تیکه آینه ( Mirror ) را فعال کنید. اگر در این لایه نوشتهای دارید در تنظیمات نوشته نباید نوشته آینهشده باشد. باید نوشته همانطور که میخوانید گذاشته شود. فقط در زمان خروجی که اینجاست تیک آینه را فعال کنید.
Top Layer Printout: اگر بردتان تک لایه است این لایه ضروری نیست و نیاز نیست این لایه را خروجی بگیرید. در این لایه اگر نوشته دارید باید رها کنید و آینه نکنید اما در زمان خروجی یعنی این قسمت، باید تیک Mirror را بزنید که کل ترک، پد و نوشته باهم Mirror شوند. من یادم رفته است که در عکس فوق تیک Holes را بزنم اما باید برای این لایه تیک Holes را فعال کنید.
گاهی ممکن است مثل بردی که من طراحی کردم کلاً در لایه Top Layer باشد، اشکالی ندارد که طبق همین روش خروجی بگیرید و بردتان را یکلایه چاپ کنید. این از تنظیمات مربوط به خروجی گرفتن از آلتیوم دیزاینر برای چاپ برد به روش اتو است.
برای دیدن خروجی مدنظر باید به مسیر File>>Print Preview بروید. در پنجرهای که برای شما بازشده است خروجی متناسب با هر دسته را میتوانید ببینید. برای اینکه بهصورت عکس خروجی بگیرید روی عکس مدنظر کلید راست کنید و گزینه Export Metafile را بزنید. این خروجی را میتوانید بهسادگی با نرمافزار Paint ویندوز بازکنید و در نرمافزار Paint به فرمتهای JPG یا PNG تبدیل و خروجی بگیرید. خروجی PDF از آلتیوم دیزاینر بهصورت کامل در انتهای این آموزش گذاشتهشده است.
نگاتیو کردن خروجی آلتیوم دیزاینر
در چاپ برد با لامینت فقط لایههای مسی متفاوت هستند که اینجا کمی کار طولانی میشود. اما بهصورت قدمبهقدم خروجی گرفتن از آلتیوم دیزاینر برای روش لامینت را به شما میگویم.
روش لامینت کمی متفاوت است. روی کیبورد کلید L را بزنید؛ برای شما یک پنجره به اسم View Configuration باز میشود. یا ممکن است قبلاً هم داشته باشید. از سمت راست نرمافزار آلتیوم دیزاینر برای شما به نمایش گذاشته میشود. اگر این کلیدها کار نکردند، از سمت راست پایین روی Panel کلیک کنید و در لیست آمده، میتوانید تیک View Configuration را فعال کنید و این پنجره را در سمت راست برای شما به نمایش میگذارد.
حالا که وارد این پنجره شدید باید از بالا منوی Layers & Color را بزنید. اینجا باید یکلایه مکانیکال جدید اضافه کنیم. چون لایه مکانیکال خالی برای خروجی گرفتن نداریم، ازاینرو روی بخش لایههای مکانیکال کلیک راست کنید. مانند عکس بالا برای شما 5 گزینه به نمایش میگذارد و باید روی گزینه Add Mechanical Layer کلیک کنید تا یکلایه جدید بسازیم.
پنجره Edit Layer Mechanical 2 برای شما باز میشود، اینجا یک نام براش انتخاب کنید و OK را بزنید.
حالا از پایین روی لایهای که تازهساختید کلیک کنید. از منو ابزارهای بالا، روی اولین ابزار سمت راست، کلیک راست کنید. داخل ابزارهایی که برای شما آورده است روی ابزار Fill کلیک کنید و با این ابزار، بیشتر از سایز برد را با این لایه بپوشانید تا در ادامه بگویم به چه منظوری به این نیاز داریم.
از منوی File>>Page Setup باید Color set را روی Color بگذارید و دوباره برگردید به این قسمت. در اینجا دستهای ایجاد میکنیم؛ با این تفاوت که باید لایه مکانیکالی که ایجاد کردهایم را هم اضافه کنیم. لایه مکانیکال باید همیشه در آخرین لایه قرار بگیرد که اگر روی دسته دو بار کلیک کنید میتوانید لایه مکانیکال را انتخاب کنید و با گزینههای Move Up و Move Down جایگاه لایهها را عوض کنید.
بعدازاین مراحل باید از پایین روی گزینه Preferences بزنید تا بخشی به اسم PCB Print Preferences باز شود. اینجا رنگ لایهها را مشاهده میکنید طبق دستورالعملی که به شما میدهم باید دو بار روی رنگ لایهها کلیک کنید. یکسری از لایهها باید سیاه شوند و یکسری از لایهها سفید. دقت کنید دو بار روی رنگ سمت راستی باید کلیک کنید.
لایههایی که باید سیاه بشوند: لایه مکانیکالی که ساختید و کل برد را پوشانده است. Mechanical Layer 2 (Out L)
لایه هایی که باید سفید شوند: Bottom Layer , Keep-Out-Layer , Multi Layer
برای نمایش دادن خروجی نهایی کافی است از منوی File>>Print Preview خروجی خود را مشاهده کنید همانطور که میبینید قسمتهایی که نیاز داریم تا نور بخورند سفید میباشند و قسمتهایی که نباید نور بخورند سیاهرنگ هستند. این خروجی برای لامینت مناسب است.
حالا برای خروجی گرفتن از آلتیوم دیزاینر مانند روشهای قبل میتوانید عمل کنید؛ در پنجرهای که برای شما بازشده است خروجی متناسب با هر دسته را میتوانید ببینید. برای اینکه بهصورت عکس خروجی بگیرید روی عکس مدنظر کلید راست کنید و گزینه Export Metafile را بزنید. خروجی PDF از آلتیوم دیزاینر بهصورت کامل در انتهای این آموزش گذاشتهشده است.
این خروجی را با نرمافزار Paint ویندوز میتوانید بهسادگی بازکنید و در نرمافزار Paint به فرمتهای JPG یا PNG تبدیل یا Save کنید.
خروجی PDF از آلتیوم دیزاینر
برای اینکه خروجی PDF از آلتیوم دیزاینر بگیریم تنها نحوه سیو کردن متفاوت است. برای هر نوعی از خروجیها میتوانید آخرسر به فرمت PDF خروجی بگیرید.
من برای روش اتو این کار را انجام میدهم. از مسیر File>>Print Preview این صفحه را میتوانید مشاهده کنید. قبلاً برای اینکه خروجی بهصورت عکس بگیریم روی عکس کلیک راست میکردیم؛ آلان نیازی به این کار نیست و کافی است روی گزینه Print کلیک کنید. سپس بجای چاپ با پرینتر (چاپگر) خروجی PDF را انتخاب کنیم. مراحلی که گفتیم را برویم انجام دهیم. روی Print کلیک کنید.
وقتی روی Print کلیک میکنید با این صفحه مواجه میشوید. در بخش Name معمولاً روی پرینتر قرار دارد ما اینجا باید PDF رو انتخاب کنیم. ویندوز من 10 هست به همین دلیل خودکار این گزینه را برای من فعال کرده است. اگر این گزینه فعال نبود باید نرمافزاری را روی سیستم نصب کنید که فایلهای PDF را اجرا میکند مانند: Adobe Reader XI , Adobe Acrobat DC که نرمافزارهای خوبی هستند. نرمافزارها را نصب کنید سپس در بخش Name گزینه Microsoft Print to PDF ظاهر میشود. مهم نیست دقیقا این اسم باشد. ممکن است با نصب نرمافزارهایی که گفتم اسم این گزینه متفاوت باشد؛ ولی حتماً کلمه PDF اول یا انتها یا اواسط گزینه وجود دارد.
بعد از انتخاب این گزینه OK را بزنید. یک پنجره برای شما باز میشود که باید یک مسیر برای Save تعیین کنید و باید اسم فایل رو هم معلوم کنید تا برای شما با آن اسم Save کند.
به همین سادگی تمامی دستهها در یک PDF برای شما ایجاد میشود. میتوانید استفاده کنید یا به اشتراک بگذارید.
امیدوارم این مطالب برای شما آموزنده بوده باشد، لطفاً هر سوالی دارید از بخش نظرات با ما به اشتراک بگذارید. در سریعترین زمان ممکن پاسخخواهیم داد.
هیچ دیدگاهی نوشته نشده است.