پکیج SOT89 در رگولاتورهای جریان پایین مانند 78L05 استفاده می شود. به دلیل حجم کوچکی که دارد، هم جریان کمتری مصرف می کند و هم فضای کمتری را به خود اختصاص میدهد. بیایید روش ساخت فوت پرینت پکیج SOT89 را یاد بگیریم. آلتیوم دیزاینر ابزار بسیار خوبی برای طراحی فوت پرینت پکیجهای کاربردی دارد که با استفاده از دیتاشیت قطعات، میتوانید فوت پرینت 3D قطعات دلخواه تان را خودتان بسازید.
مراحل ساخت فوت پرینت پکیج SOT89
برای شروع ساخت فوت پرینت پکیج SOT89 مرحله اول باید یک فایل فوت پرینت خام بسازیم تا فایل جدید برای پکیج SOT89 ایجاد کنیم و ابزار مناسب برای ساخت فوت پرینت برای ما نمایش داده شود.
نرمافزار آلتیوم دیزاینر را بازکنید و از منوی File روی گزینه New کلیک کنید. حالا گزینه Library را بزنید بعد روی گزینه PCB Library کلیک کنید.
نکته: برای تمامی فایلهای موردنیاز برای ساخت یک کتابخانه، از پروژه گرفته تا سند فوت پرینت و سیمبل باید از همین بخش Library که الان روش کلیک کردیم وارد شوید.
میبینید که فایلهای دیگری برای ساخت کتابخانه وجود دارند. اگر قصد ساخت بخشهای دیگر کتابخانه داشتید به این بخش مراجعه کنید.
بعد از ساخت یک سند جدید برای فوت پرینت در منوی Tools منوهایی مربوط به ساخت فوت پرینت اضافه میشوند. (روی هر سند مانند PCB ، Schematic یا سیمبل کتابخانه منوی Tools متفاوت است.)
دو گزینه خیلی مهم به اسم IPC Compliant Footprint Wizard و IPC Compliant Footprint Batch Generator وجود دارند که هردوی این ابزارها را توضیح خواهیم داد. از طریق هردوی این ابزارها میتوان فوت پرینتهای بسیار کاربردی را ساخت.
IPC Compliant Footprint Wizard: با این ابزار میتوانید خودتان مراحل ساخت یک فوت پرینت را بهصورت دستی انجام دهید. سایزهایی را که در هر مرحله از کار نیاز دارد را وارد میکنید و درنهایت برای شما یک فوت پرینت زیبا میسازد.
IPC Compliant Footprint Batch Generator: این ابزار بسیار عالی است. شما میتوانید همزمان هر تعداد فوت پرینت از پکیج که نیاز دارید را بسازید. بهطور مثال 10 عدد فوت پرینت از پکیج SOT89 نیاز دارید، طبق فایل نمونه اکسل که برای شما گذاشته است، فقط سایزها را برای هر فوت پرینت جایگذاری میکنید و آلتیوم در کمترین زمان ممکن برای شما میسازد.
روی IPC Compliant Footprint Wizard کلیک کنید. این پنجره باز میشود. دکمه Next را بزنید.
از الان ساخت فوت پرینت شروع میشود. در فهرستی که در اختیارتان است لطفاً پکیج SOT89 انتخاب کنید و بعد Next را بزنید که ادامه مراحل را طی کنیم و فوت پرینت پکیج SOT89 را بسازیم.
برای اینکه فوت پرینت پکیج SOT89 را بسازیم باید شکل بدنه اصلی فوت پرینت را طبق دیتاشیت وارد کنید.
طبق این دیتاشیت یا دیتاشیت مدنظر خودتان میتوانید سایز بدنه پیکج SOT89 را وارد کنید. دقت کنید در کنار سایزها یک عکس وجود دارد که به شما مخفف حروف را نشان داده است. بهطور مثال E و D طول و عرض بدنه فوت پرینت هستند اما حرف E در آلتیوم دیزاینر برابر با B در دیتاشیت میباشد که عکسش را برای شما گذاشتهام. شما باید این اعداد و سایز را داخل دیتاشیت خود پیدا کنید.
اگر برای شما مدل سهبعدی فوت پرینت شفاف نبود و فقط یک مستطیل بود کافی است از پایین برگه تیک Generator STEP Model Preview را فعال کنید و مانند فوت پرینت من مدل سهبعدی شفافی به شما میدهد.
در این مرحله طبق دیتاشیت باید بخش پدها و فاصلهها را وارد نمایید. در مرحله قبل فقط اندازه بدنه و ارتفاع بود اما در این بخش سایز پدها رو هم باید وارد کنید.
اینجا میتوانید سایز پدها را طبق سه سایز پیش فرض خود آلتیوم دیزاینر که برای شما میسازد، تنظیم کنید. از هرکدام از سایزها یک فوت پرینت بسازید و خروجی بگیرید چون در مکانهای مختلف باید از فوت پرینتهای مختلف استفاده کرد.
اینجا میتوانید در کادر Board Density Level یکی از سایزها را انتخاب کنید؛ یا اگر هیچ کدام از سایزهای پیشفرض، سایز مدنظر شما نیست، میتوانید تیک Use Default Values را بردارید و سایزهای دلخواه خود را وارد کنید. از مرحله Component Tolerances و IPC Tolerances بگذرید.
آلتیوم دیزاینر دست شما را باز گذاشته است میتوانید در این بخش با غیرفعال کردن تیک Use Calculated Footprint Values بهصورت دستی سایز پدها را وارد نمایید؛ تا تنظیمات شما روی پدها اعمال شود. اگر نیاز دارید گوشه پدها گرد شود، باید بعد از ساخت فوت پرینت به صورت دستی پدها را انتخاب کنید و گوشهها را گرد کنید.
در این قسمت باید لایه سیلک اسکرین یا همان لایه Top Overlayرا تنظیم کنید. میتوانید ضخامت این لایه را که برای راهنمای برد استفاده میشود را تغییر دهید. کافی است عدد داخل کادر Silkscreen Line Width را تغییر دهید.
این قسمت برای شما لایههای کادر دور برد ، لایه دور بدنه قطعه و مدل سه بعدی را تنظیم میکند که شما میتوانید لایه هایی که روی این بخش ها قرار میگیرد را تغییر دهید و یا ضخامت های موردنیاز را تغییر دهید. اگر میخواهید این تغییرات اعمال شود تیک Add Courtyard Information را بردارید. حالا تنظیمات را وارد کنید.
هر فوت پرینت دو بخش نام و توضیحات دارد. شما میتوانید اینجا نام و توضیحات را برای پکیج SOT89 تغییر دهید. همانطور که میبینید تیک Use Suggested Values را بردارید و به نوشتن شروع کنید.
قسمت Footprint Destination خروجیهای فوت پرینت را برای شما تعیین میکند. اگر Existing PCBLIB File را بزنید میتوانید مسیری را انتخاب کنید بهصورت دلخواه روی یک فوت پرینت دیگر جایگذاری کنید. اگر تیک New PCBLIB File را فعال کنید همینجا یک فایل جدید میسازد بانامی که شما اینجا وارد کردهاید.
اگر تیک Product 3D/Step Model را بزنید یک مدل سه بعدی تمیز هم برایتان میسازد ( پیشنهاد میکنم برای قطعات سنگین فعال نکنید). میتوانید پایین تر تنظیمات مربوط به مدل سه بعدی را انجام دهید.
اگر تیک Embedded را بزنید به صورت پیش فرض یک مدل سه بعدی برای شما میگذارد. اگر تیک External File را بزنید میتوانید یک فایل سه بعدی را خودتان در دو فرمت Step و Parasolid که مجاز است آپلود کنید.
بعد از این تنظیمات Next را بزنید و سپس Finish را بزنید. حالا فوت پرینت شما با مدل سه بعدی ساخته شده است. هر مکانی که دوست دارید میتوانید سیو کنید.
این هم از نتیجه نهایی فوت پرینتی که با همدیگر طراحی کردیم. میتوانید فوت پرینت را در هر مکانی که دوست دارید سیو کنید و در کتابخانه های خودتان استفاده کنید. امیدوارم این پست برایتان مفید واقع شده باشد.
درود
برای ساخت فوت پرینت قطعاتی با بسته بندی TO220ِ ِمثل روگولاتور ۷۸۰۵ چه پکیجی رو باید از قسمت select component type انتخاب کرد؟
درود بر شما. توی هر کتابخونه ای ممکنه یه اسم متفاوت داشته باشه. نمیتونم بگم توی تمام کتابخونه ها با این اسم خاص سیو شده. اما مهم اینه که حتما اندازه ها رو با ابعادی که توی دیتاشیت هست چک کنین تا اشتباهی رخ نده.
سلام خسته نباشید میخواستم سوال کنم آموزشی که درباره دربازکن ریموتی گذاشتید نگفتید اندازه برد چقدرباید باشد ممنون میشم راهنمایی کنید من تازه دارم یاد میگیرم
سلام بر شما. اندازه برد دقیق نیست. باید روی کاغذ چاپ بشه سپس به اندازه ای که چاپ شده فیبر رو برش بزنین