قطعاً برای همه جذاب است یک پروژه بدون میکروکنترلر با بهترین امکانات راهاندازی شود. پروژه درب باز کن ریموتی کد لرن بدون میکروکنترلر همراه با ماژول RXC06 میتواند برای شما کارهایی انجام بدهد که بردهای دیگر که با میکروکنترلر راهاندازی میشوند و قطعاً هزینه بالاتری هم برای ساخت نیاز دارند. پروژه درب بازکن ریموتی کد لرن سه تا خروجی برای شما گذاشته است و همچنین میتوانید خروجیهای ماژول را کنترل کنید! ماژول؟ بله درست شنیدید با استفاده از یک ماژول ساده شما میتوانید یک پروژه جذاب مانند عکس زیر بسازید.
آنچه در این مقاله میخوانید
ساخت درب باز کن ریموتی کد لرن
نیاز است قبل از ساخت این مدار جذاب ، بخشهای این مدار را بررسی کنیم. مدار درب باز کن ریموتی کد لرن از سه بخش اصلی تشکیلشده است:
- تغذیه 12 به 5 ولت
- پردازنده ( ماژول RXC06)
- کنترلر (رلههای مکانیکی)
تغذیه 12 به 5 ولت: در این مدار به دو سطح ولتاژ 5 و 12 نیاز داریم پس لازم است یک مدار ببندیم و این مدار سطح ولتاژ 5 و 12 ولت را پشتیبانی کند.
پردازنده: در مدارهای مشابه در این بخش از یک میکروکنترلر و ماژول گیرنده ریموت عادی استفاده میکنند؛ اما در این پروژه، ما از یک ماژول گیرنده دیگر استفاده کردیم که بدون میکروکنترلر تمامی این کارها را برای ما انجام دهد.
کنترلر: خروجیهای ماژول ضعیف هستند نمیتوانیم ولتاژهایی مانند 220 ولت را کنترل کنیم پس با استفاده از رله مکانیکی و خروجی ماژول یک کنترلر میسازیم که بتوانیم هر ولتاژی را کنترل کنیم.
برای اینکه بهتر متوجه شوید لطفاً ویدیوی زیر را مشاهده کنید.
تغذیه مناسب برای ماژول
تغذیه مناسب قطعاً باید نویز پذیر نباشد، اصولی طراحی شود، اتلاف توان نداشته باشد و کلی پارامتر دیگر. ولی ما نیاز داریم یک تغذیه ساده برای بردمان به کار ببریم که خیلی ما را اذیت نکند و جاگیر هم نباشد و مناسب کار ما هم باشد.
برای این منظور یک تغذیه عالی برای این کار در نظر گرفتیم. این تغذیه از یک عدد رگولاتور 78m05، دو عدد خازن عدسی (مولتی لایر) و دو عدد خازن شیمیایی تشکیلشده است. اگر بخواهید کمی اصولیتر پیش ببرید به یک دیود هم نیاز پیدا میکنید.
راهاندازی ماژول RXC6
معرفی پایههای ماژول
ماژول RXC06 پایههای زیادی دارد و هر پایه وظیفه بخصوصی دارد. بیایید هرکدام از این پایهها را بررسی کنیم.
- پایه 1: پایه آنتن جهت اتصال آنتن یا متصل کردن به PCB و سوکت RF
- پایه 2 و 11: پایه منفی یا زمین ماژول است.
- پایه 3: میتوان یک ال ای دی به این پایه وصل کرد برای جایگزینی ال ای دی روی خود ماژول جهت نمایشگر لرنینگ
- پایه 4: این پایه را میتوان به یک میکرو سوییچ (پوش باتن) متصل کرد و بهجای کلید روی ماژول استفاده کرد. نیاز به مقاومت پول آپ و پول داون ندارد.
- پایه 5: این پایه را میتوان به یک ال ای دی متصل کرد؛ جهت نمایش دریافت سیگنال – هر سیگنالی در این رنج فرکانسی در محیط اطراف باشد و ماژول دریافت کند این پایه چشمک میزند.
- پایه 6 الی 9: پایههای خروجی ماژول جهت متصل کردن به درایور رله
- پایه 10: مثبت ماژول
به این سادگی با این ماژول آشنا شدید و راهاندازی خیلی سادهای دارد. اگر به کلید و ال ای دی روی ماژول نیاز ندارید میتوانید این دوپایه را خالی بگزارید. قطعاً به ال ای دی دریافت سیگنال هم نیاز نخواهید داشت. تنها 4 پایه خروجی و + و – ماژول را نیاز خواهید داشت که بهسادگی به ماژول تغذیه 5 ولت ثابت را متصل میکنید و با کلید روی ماژول ریموت کد لرن را ست میکنید و حالا میتوانید از ماژول استفاده کنید.
نحوه ست کردن ریموت با ماژول RXC06
فقط کافی است دکمه روی ماژول را نگهدارید تا ال ای دی روشن شود. سپس یکی از دکمههای ریموت خود را فشار دهید! تبریک ریموت ست شد. توجه کنید برای ست کردن نیاز است که فرکانس کاری ماژول و فرکانس کاری ریموت یکسان باشد.
برای حذف ریموت هم کافی است 10 ثانیه دکمه را فشار دهید در این مدتزمان ال ای دی روی ماژول روشن میشود. بعد از 10 ثانیه خاموش میشود، بعد از خاموش شدن تمامی ریموت ها پاک میشوند.
تغیر حالتهای خروجی ماژول
پشت ماژول RXC6 دو عدد جامپر SMD وجود دارد، در نگاه اول ممکن است فکر کنید جای قطعاتی مانند خازن و مقاومت است و شرکت سازنده روی برد نگذاشته است درواقع اینها جامپر هستند که بااتصالشان در هر حالت خروجیهای روی ماژول عوض میشود.
- وضعیت T1 , T2 باز : حالت لحظهای (پیشفرض)
- وضعیت T1 باز T2 بسته : حالت حافظهدار یا Latching
- وضعیت T1 بسته T2 باز: حالت الاکلنگی یا Toggle
با توجه به لیست بالا اگر جامپر ها را ببندید خروجی شما تغییر میکند.
برای مفهوم بهتر لطفاً ویدیوی زیر را مشاهده کنید.
مدار راهاندازی رله مکانیکی
همانطور که میدانید درایورها بخش زیادی از مدارها را به خود اختصاص میدهند. امروزه از 10 برد حداقل داخل 2 برد رله قرار دارد. رلهها یکی از پرکاربردترین قطعات هستند که با استفاده از پالس 5 ولتی میتوان ولتاژهای قدرتی مثل برق شهر را کنترل کرد. اما رلهها همیشه یک مدار دارند که باید رله را با این مدارات فعال کرد در غیر این صورت مدار با مشکل مواجه میشود و دردسرساز میشود.
این مدار خیلی ساده است. از یک ترانزیستور و دو عدد مقاومت و یک دیود تشکیلشده است. برای اینکه بهتر این موضوع را ببینید و مشاهده کنید این بخش از مدار را باید در ویدیو زیر مشاهده کنید تا درک کاملتری از موضوع به دست بیاورید.
این مدار را میتوان روی بیشتر بردها بست و مشکلی ندارد. اما گاهی نیاز است که تغییراتی ایجاد کنید که کاملاً به شما بستگی دارد. ولی اگر دنبال یک مدار ساده میگردید میتوانید از طریق ویدیوی زیر این مدار را مشاهده کنید.
رسم 0 تا 100 مدار درب باز کن ریموتی کد لرن
در بیشتر رسانهها وقتی یک پروژه را دریافت میکنید مراحل طراحی پروژه را نشان نمیدهند. اما شما برای این پروژه میتوانید یک ویدیوی یکساعته را از روند ساخت مشاهده کنید.
دقت کنید این ویدیوی یکساعته بهاندازه یک کلاس آموزشی برای شما سودمنداست. چون نکاتی بیانشده است که شما در دورههای آموزشی با این نکات برخورد خواهید کرد. از جانب مدیر سایت از شما خواهشمندم این ویدیو را ببینید بعد از دیدن ویدیو نظرتان را در بخش نظرات سایت بیان کنید. مطمئن هستم نکاتی را یاد میگیرید که بسیار کاربردی است. نظرات خود را در بخش نظرات بیان کنید تا بتوانیم برای شما ویدیوهای رایگان بیشتری تهیه کنیم.
این همان ویدیوی طلایی است که باید مشاهده کنید و برای رشد شما در حوزه طراحی بردهای الکترونیکی با آلتیوم دیزاینر بسیار کمککننده است.
امیدوارم از پروژه درب باز کن ریموتی کد لرن لذت کامل را برده باشید.
هیچ دیدگاهی نوشته نشده است.