چیدن PCB و چیدن برد در آلتیوم دیزاینر

چیدن PCB و چیدن برد در آلتیوم دیزاینر

چیدن PCB و چیدمان قطعات داخل PCB در آلتیوم دیزاینر می‌تواند شما را دچار مشکل کند! مشکلاتی اعم از بلد نبودن استفاده درست از ابزارهای چینش PCB در آلتیوم دیزاینر که معمولاً با کپی و پیست کردن بردهای الکترونیکی را درون محیط PCB می‌چینند، این بسیار مشکل است. نرم‌افزار آلتیوم دیزاینر ابزار خوبی به نام Panelize تعبیه کرده است و می‌توانید اصولی و بدون ایجاد مشکل بردهای الکترونیکی خود را بچینید.

از این‌ رو بعد از آپدیت شماتیک به PCB بسیار مهم است که قطعات خود را بتوانید در جای مناسب بچینید. آلتیوم دیزاینر بعد از آپدیت کردن شماتیک به PCB تمامی قطعات را به‌ صورت پراکنده در محیط PCB قرار می‌دهد و شما با استفاده از ابزار Component Placement می‌توانید به‌ صورت دقیق‌تر همه قطعات را لیست کنید تا در زمان طراحی PCB دچار مشکل و سردرگمی نشوید.

چیدن PCB با ابزار Panelize آلتیوم دیزاینر

چیدن PCB با ابزار Panelize آلتیوم دیزاینر

همان‌طور که در بالا مشاهده می‌کنید PCB طراحی‌شده توسط ما، بدون ایجاد مشکل در PCB ها به‌ راحتی در کنار هم چیده شده‌اند و می‌توان خروجی گرفت و در تعداد بالا برد الکترونیکی خود را به چاپ برسانید. اگر با Copy & Paste بردهای الکترونیکی را بچینید دیزایناتورهای قطعات دچار مشکل می‌شوند، همچنین اگر تغییراتی نیاز باشد در تمامی بردها ایجاد کنید نیاز است روی تمامی بردها تغییرات را ایجاد کنید. اما چیدن PCB با ابزار Panelize این امکان را می‌دهد که هنگامی‌که روی یکی از بردها تغییرات ایجاد می‌کنید روی تمامی PCB ها اعمال می‌شود.

ساخت سند جدید در آلتیوم دیزاینر برای چیدن PCB

برای اینکه چیدن PCB را انجام دهیم نیاز به یک سند PCB جدید داریم که خالی باشد چون چیدن برد در آلتیوم دیزاینر باید در یک سند تازه انجام شود. سند جدید می‌تواند در داخل پروژه شما هم خارج از پروژه شما قرار بگیرد. سند جدید PCB باید با فرمت PcbDoc. ایجاد شود.

چیدن PCB با ابزار Panelize,ابزار Embedded Board Array آلتیوم دیزاینر

شروع ماجرای چیدن PCB در آلتیوم دیزاینر از اینجا شروع می‌شود، در سند جدید باید ابزار Embedded Board Array/Panelize فراخوانی کنیم. از مسیر Place >> Embedded Board Array/Panelize انتخاب کنید، یک مستطیل سبز رنگ نمایش داده می‌شود و با یک کلیک در محیط PCB قرار دهید.

تنظیمات ابزار Panelize برای چینش PCB

سمت چپ کادری را مشاهده می‌کنید که داخل آن No Source نوشته است، این همان کادری است که باید PCB های خود را داخلش بچینیم. روی این کادر دو بار کلیک کنید تا منوی Properties را برای شما باز کند. در منوی Properties گزینه‌های زیادی برای تنظیمات وجود دارد که با همدیگر بررسی می‌کنیم:

PCB Document: در این کادر باید مسیر فایل PCB ای که طراحی کرده اید را وارد کنید. این مسیر باید انتخاب فایلی با فرمت PcbDoc. باشد. اگر این فایلی که ساخته اید را برای شخص دیگری فرستادید باید فایل اصلی که PcbDoc. است را هم همراهش ارسال کنید.

Column Count: تعداد ستون‌هایی که می‌خواهید داشته باشید و درون آن‌ها ردیف قرار بگیرد را باید اینجا وارد کنید.

Row Count: تعداد بردهای الکترونیکی که در هر ستون باید قرار بگیرد را باید وارد کنید.

Mirrored: اگر می‌خواهید برد PCB در خروجی Mirror یا آینه شود این گزینه را فعال کنید که این تنظیمات را می‌توانید از خروجی گرفتن در آلتیوم دیزاینر یاد بگیرید.

Link Location to Embedded Board Origin: اگر این گزینه را فعال کنید کل بردهایی که شیت بندی کردید به نقطه 0 محیط خود آلتیوم دیزاینر می‌رود و نیازی به فعال کردن این گزینه نیست.

Column Margin: فاصله بیرونی ستون‌های PCBهای چیده شده را باید اینجا وارد کنید.

Row Margin: فاصله بیرونی ردیف‌های PCB های چیده شده را باید اینجا وارد کنید.

نمای PCB های چیده شده در آلتیوم دیزاینر,چینش PCB بدون به هم خوردن دیزایناتور ها

به همین سادگی می‌توانید بردهای الکترونیکی خود را بچینید و خروجی متناسب با روش‌های چاپ مختلف بگیرید. دقت کنید در کادر اول مسیر فایل PcbDoc. واردشده است که اگر روی سه‌ نقطه ی داخل کادر بزنید می‌توانید فایل را انتخاب کنید. در گزینه‌ های بعدی تعداد ستون و ردیف مشخص‌ شده است و همگی قابل تغییر می‌باشند.

نکات استفاده از ابزار Panelize آلتیوم دیزاینر

برای استفاده از ابزار Panelize باید نکاتی را حتماً رعایت کنید چون این روش از چینش برد الکترونیکی منحصر به‌ فرد است و اکثر شرکت‌های چاپ برد الکترونیکی برای چاپ برد در تعداد بالا از این ‌روش برای چینش بردهای الکترونیکی خود استفاده می‌کنند.

آیا می‌توان مسیر فایل را از آدرس اینترنتی گرفت؟

طبق تست‌های نویسنده خیر این امکان وجود ندارد و باید فایل را از درون سیستم خود انتخاب کنید.

آیا لازم است کادر با لایه Keep-Out-layer دور برد یا دور کل شیت کشید؟

برای بردهای الکترونیکی خیر نیاز نیست. چون داخل فایل اصلی برد الکترونیکی تا کادر با لایه Keep-Out-layer محاسبه می‌شود و در شیت بندی نمایش داده نمی‌شود اما در خروجی نهایی قابل‌نمایش است. برای شیت بندی که انجام داده اید می‌توانید کادری با لایه Keep-Out-layer بکشید تا دقیق تر کار خود را انجام دهید.

اگر فایل شیت بندی را با کسی اشتراک بگذاریم PCB ها باقی می‌ماند؟

خیر، باید همراه فایل شیت بندی شده فایل اصلی PCB خود را به اشترک بگذارید.

برای ارسال PCB به شرکت چاپ برد، باید فایل اصلی ارسال شود یا فایل شیت بندی شده؟

لطفاً فقط فایل اصلی را ارسال کنید چون درصد خطای هر شرکت متفاوت است و باید خود آن شرکت شیت بندی مناسب را برای آلات صنعتی خود انجام دهد و بردهای الکترونیکی شما را چاپ کنند.

چیدمان قطعات با ابزار Component Placement

نمای فوت پرینت‌های آلتیوم دیزاینر بعد از آپدیت شماتیک به PCB

بعد از طراحی شماتیک هنگامی‌که شماتیک را به PCB انتقال می‌دهید قطعات به‌ صورت پراکنده به شما نمایش داده می‌شود. برای اینکه در زمان اولیه طراحی PCB قطعات به‌ صورت مرتب‌ شده قرار بگیرند باید از ابزار Component Placement برای چیدن برد در آلتیوم دیزاینر استفاده کنید. این ابزار به شما کمک می‌کند کارهای مختلفی روی قطعات انجام دهید.

انتخاب ابزار Component Placement برای چیدن برد در آلتیوم دیزاینر

برای اینکه قطعات را بچینید باید تمامی قطعات را انتخاب کنید و از مسیر Tools >> Component Placement >> Arrange Within Rectangle ابزار موردنظر را انتخاب کنید. بعد از انتخاب کردن ابزار Arrange Within Rectangle برای شما یک نشانگر نمایان می‌شود و باید کادر مدنظرتان را بکشید تا بر اساس آن کادر قطعات شمارا بچیند و در همان کادر تمامی قطعات را جا دهد.

قطعات چیده شده در آلتیوم دیزاینر با ابزار Arrange Within Rectangle

همانطور که مشاهده می‌کنید قطعات طبق کادری که رسم کردم با نشانگر کاملاً مرتبط شده است و می توانم روی بردم شروع به چینش کنم. در این آموزش کوتاه و بسیار مفید یاد گرفتیم برای اینکه سرعت عمل ما در طراحی بالاتر برود با یک فن ساده قطعات را کامل به‌صورت منظم می‌چینیم و بعد شروع به چینش قطعات روی PCB می‌کنیم. امیدوارم این آموزش برای شما مفید بوده باشد.

4.5/5 - (15 امتیاز)
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

هیچ دیدگاهی نوشته نشده است.